Top 3 Superbowl Commercials

Vannacht was het in de USA weer tijd voor de jaarlijkse Superbowl. Ruim 70.000 toeschouwers zagen hoe The Eagles het wonnen van The Patriots. Daarnaast gaven zowel Pink als Justin Timberlake een prachtige show weg. Maar voor ons nóg interessanter: de Superbowl Commercials! Elk jaar trekken bedrijven alles uit de kast om de ruim 110 miljoen kijkers aan hun merk te binden.

Wij hebben hieronder onze top 3 samengesteld:

1 – Kia Stinger
Een werkelijk fantastische commercial, vooral voor autoliefhebbers. Steven Tyler, de zanger van rockband Aerosmith, herleeft zijn jeugd in Kia’s nieuwe model: de Stinger.
Met behulp van CGI is zijn jonge gezicht weer in volle glorie te zien en ook zijn vroegere fame en fans zijn weer helemaal terug. Dit alles begeleid door een geremixte versie van zijn grote hit “Dream On”, maakt het plaatje compleet. Wat een auto met je kan doen: Feel something again.

2 – Tide
David Harbour, bekend van o.a. Stranger Things, neemt de kijker in deze Tide commercial mee naar eerder uitgezonden Superbowl ads. Zo komt de Amerikaanse versie van Mr. Proper er in voor en de onmisbare Old Spice ad. Als de kleding er in een commercial super schoon uit ziet, moet het wel een Tide commercial zijn!

Harbour is geknipt voor deze commercial. Hij heeft door zijn rol zijn rol als ‘Chief Jim Hopper’ in Stranger Things een goed imago opgebouwd bij de Amerikanen: een sympathieke man met een goede dosis humor. De kijkers zullen hierdoor vanzelf geloven dat ‘if it’s a clean ad, it’s a Tide ad!’.

3 – DORITOS BLAZE vs. MTN DEW ICE
Een geniale commercial, waarin elke kijker aan zijn trekken komt. Of je nu fan bent van Busta Rhymes, Missy Elliot of geniet van Peter Dinklage’s rol in de HBO-hitserie Game of Thrones. Zelfs ‘God’ (Morgan Freeman) komt rappend deze commercial binnen.
Dinklage en Freeman nemen het tegen elkaar op in een rapbattle, terwijl ze beide één product vertegenwoordigen. Doritos, fire, tegen Mountain Dew Ice. En of het nu toeval is of niet, de Game of Thrones boekenreeks heet “A Song of Ice and Fire”. Behoorlijk compleet dus, deze Superbowl ad.

Vind je deze blog interessant of wil je meer weten? Laat een reactie achter of kijk eens op onze facebook (http://bit.ly/2s8s6jZ). Tot volgende week!

( Video 1 https://www.youtube.com/watch?v=-XLkru5Nzd4)
(Video 2 https://www.youtube.com/watch?v=0YVbVXOjJv4&t=7s)
(Video 3 https://www.youtube.com/watch?v=doP7xKdGOKs)
(Header https://belize-travel-blog.chaacreek.com/wp-content/uploads/2014/02/superbowl-xlvii-at-metlife-stadium_original.jpg)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *