Online video

In een van onze eerdere blogs, marketing trends 2016, zijn drie trends besproken: Snapchat als marketingkanaal, livestreaming en virtual reality marketing. Er is een overkoepelende trend te onderscheiden waar deze drie aan gekoppeld kunnen worden, namelijk de groei van online video. Het is eigenlijk niet eens meer een trend te noemen, het staat vast dat deze ontwikkeling een grote rol speelt in de online wereld en dat deze de komende jaren alleen maar zal groeien.

Er worden dagelijks 8 miljard video’s bekeken op Facebook en 6 miljard op Snapchat. Dat video online een grote rol speelt is dus niks nieuws, maar de voorspellingen rondom de contentvorm geven aan dat het nog groter wordt. CISCO doet op basis van een studie de voorspelling dat 80% van het totale internetverkeer in 2019 video zal betreffen.

Nu is het moment om mee te gaan in deze ontwikkeling. Hieronder een overzicht van enkele ontwikkelingen op het gebied van online video waar op ingespeeld kan worden

1 – Social video

Er is een strijd gaande tussen Facebook en YouTube op het gebied van video. Facebook heeft YouTube inmiddels ingehaald op het gebied van aantal videoviews per dag. Het is vooral interessant voor bedrijven die zich richten op een afgebakende doelgroep om video’s via Facebook te uploaden. Het is via Facebook eenvoudiger om je video alleen te laten vertonen aan mensen met overeenstemmende interesses dan via YouTube. De voorspelling voor 2016 is dat deze strijd zich voortzet.

2 – Innovatieve video’s

Onderwerpen die al vaker aan bod zijn gekomen in onze blogs zijn virtual reality, 360º video en livestreaming. Onder andere deze ontwikkelingen maken het mogelijk om meer creatieve en innovatieve video’s te produceren om een boodschap over te brengen. Met name 360º video wordt al steeds vaker ingezet. Zo heeft de Efteling bij de opening van de nieuwe attractie Baron 1898 gebruikt gemaakt van deze methode. Met behulp van de video kun je de rit al een keer maken zonder het pretpark te hoeven bezoeken (bekijk in de browser Chrome!):

 Lees hier ons blog over livestreaming voor meer informatie over dit onderwerp. 

De genoemde ontwikkelingen worden steeds toegankelijker voor de consument en bedrijven. De voorspelling is dan ook dat de inzet hiervan zal toenemen in 2016.

3 – Persoonlijkheid

Een laatste, iets minder technische, ontwikkeling is het belang van een persoonlijke touch in video’s. Met de enorme groei die online video doormaakt ben je niet de enige die content gaat creëren. Naast het hebben van een goede inhoud en kwaliteit is het onderscheidend zijn misschien wel het belangrijkst. Wat maakt jou uniek? Zorg ervoor dat je met je persoonlijkheid opvalt tussen de menigte.

Benieuwd wat online video kan betekenen voor jouw merk? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *