Navigeren met behulp van barcodes

Je staat in de supermarkt, op zoek naar dat ene ingrediënt dat je moet hebben. Je gaat alle rijen af, soms meerdere keren, totdat je uiteindelijk aan een van de vakkenvullers moet vragen waar je het specifieke product kan vinden.  De vakkenvuller wijst je de rij waar het desbetreffende product zou moeten liggen. Weer 10 minuten later heb je het dan uiteindelijk gevonden, waarna je weer op zoek kan naar het volgende ingrediënt.

Ook in warenhuizen, winkels en bibliotheken gaat het er niet anders aan toe. En dat terwijl elk product standaard een ingebouwd systeem heeft waarmee je het kan vinden, namelijk: de barcode.

Dat is het argument van onderzoekers Simon Robinson, Jennifer Pearson en Matt Jones van de Future Interaction Technology Lab aan de Universiteit van Swansea. Zij kwamen met een idee om barcodes en boeknummers in bibliotheken te gebruiken voor navigatie door de winkels.

Barcodes2

Je kunt simpelweg zoeken naar het boek of product dat je wilt door een barcode in de buurt te scannen. Het systeem weet zo waar je bent en stippelt een route uit naar het product/boek dat je zoekt.

Om het allemaal in werking te zetten moet er veel gesorteerd en geïnventariseerd worden. De onderzoekers proberen dit momenteel makkelijker te maken door bestaande routes in winkels te gebruiken en deze in te delen op ‘Product zones’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *