BookTube – de opkomende YouTube marketing zet

Met meer dan 1 miljard gebruikers, 400 uur aan nieuwe video’s per minuut en miljoenen bekeken filmpjes per dag is YouTube na 11 jaar uitgegroeid tot een van de grootste en populairste social media platforms dat er is. Het is nu ook zeker duidelijk dat YouTube meer is dan het plaatsen van grappige kattenfilmpjes of make-up tutorials.

Op YouTube zijn er verschillende communities die filmpjes maken over verschillende onderwerpen. Zo zijn er duizenden gebruikers die filmpjes maken over onderwerpen als games, beauty of lifestyle. Deze populaire communities bestaan al vanaf het begin van YouTube, maar er is tegenwoordig een nieuwe rage op komst: BookTube. De naam zegt het al, deze community focust zich volledig op boeken. Door alle opkomende technologische innovaties kunnen boeken tegenwoordig al snel vergeten worden, maar op BookTube zijn ze gelukkig nog helemaal in!

In deze groeiende YouTube community vertellen de booktubers dagelijks over hun passie voor boeken en laten ze de kijkers onder andere weten wat hun favoriete (en minst favoriete) boeken zijn, welke boeken ze van plan zijn te lezen, en wat hun meningen zijn over de boeken die ze hebben gelezen. Een van de grootste booktubers is de 19 jaar oude Sasha Alsberg uit Chicago. Met meer dan 270 000 abonnees op haar BookTube kanaal ABookUtopia is zij uitgegroeid tot een ware ster. Naast het feit dat zij wekelijks nieuwe filmpjes plaatst, wordt ze uitgenodigd voor evenementen, signeersessies en interviewt ze regelmatig beroemde auteurs.

Het is duidelijk dat BookTube een plek is waar boekenliefhebbers zich zeker thuis zullen voelen. Daarnaast is BookTube ook een slimme plek voor uitgeverijen om hun nieuwste boeken meer bekendheid te geven. Veel booktubers ontvangen daarom boeken van uitgeverijen om er vervolgens recensies over te filmen en het boek de wereld in te brengen. Daarnaast is het voor de uitgeverijen een slimme zet om hun nieuwste boeken onder de juiste doelgroepen te verspreiden. Een win-win situatie!

BookTube kan niet alleen gebruikt worden als promotiemiddel, ook kan het de kijkers helpen met het vinden van hun nieuwe favoriete boek! Of je nu houdt van historische fictie of young adult, op BookTube wordt er zonder twijfel over gepraat.

https://www.youtube.com/watch?v=g_i8nlUDsLE

Meer weten over hoe uw bedrijf slimme manieren kan toepassen om uw doelgroepen te bereiken? Neem dan snel contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *