Art of Inspiration December 2011

Het einde van 2011 is alweer in zicht en we kunnen met trots zeggen dat Art of Branding verre van stil heeft gezeten het afgelopen jaar! Wederom hebben we gewerkt aan zeer inspirerende projecten voor de meest uiteenlopende klanten. In  juni van dit jaar zijn we verhuisd naar het Scheepvaartkwartier in Rotterdam. Deze nieuwe omgeving werkt erg inspirerend op het team en tijdens een korte wandeling langs de Maas worden de meest uiteenlopende ideeën geboren. Al met al kunnen wij terugkijken op een prachtig 2011 en intussen staat Art of Branding alweer in de startblokken voor het nieuwe jaar!

Brand Positioning | Politie Rotterdam-Rijnmond

In de week van 5 december is de bekendheidscampagne voor het Bureau Politievrijwilligers in Rotterdam gestart. De Politie Rotterdam-Rijnmond is op zoek naar mensen die graag een steentje bij willen dragen aan een veilige samenleving, zonder hiervoor direct beroepsagent te worden. Art of Branding ontwikkelde een bekendheidscampagne om een nieuwe lichting vrijwilligers te enthousiasmeren. Deze campagne is gericht op mensen in de leeftijdscategorie van 20 tot 35 jaar.

De wervingscampagne bestaat onder andere uit een TV commercial op RTV Rijnmond, abri’s en billboards. Ook zijn de actiewebsite www.Politie-Rotterdam-Rijnmond.nl en de Facebook pagina gelanceerd. Sinds 12 december is de campagne te zien in verschillende advertenties in de Metro en De Pers en in diverse huis-aan-huis bladen. Ook is er een radiocommercial te horen op Radio Rijnmond en Radio Decibel. Speciaal voor de campagne rijden er twee trams een jaar lang door de stad. Deze trams zijn bestickerd met originele politiestriping en verschillende reclame-uitingen. Tenslotte was er op zondag 18 december de gehele middag een event op het beursplein in Rotterdam. Doel hiervan was om mensen bekend te maken met het vrijwilligerswerk bij de politie.De campagne is intussen volop bezig en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe lichting vrijwilligers!

Shopper Insights en onderzoek | Samen dichter bij je klanten

Het afgelopen jaar heeft Art of Branding voor verschillende klanten panelonderzoeken uitgevoerd. Met deze panelgesprekken komen we er precies achter wat de consument of shopper beweegt en hoe de retailer hierop kan inspelen. De informatie die we uit deze gesprekken destilleren is altijd verfrissend, up-to-date en diepgaand tot de kern.

Daarnaast is het voor onze klanten ook zeer effectief om te weten wat hun consument, shopper of klant beweegt. Uiteraard krijgen onze klanten hierbij de juiste begeleiding. Dit proces begint met het observeren van de shopper en doen we samen met de klant. Belangrijk hierin is om tussen de regels door te lezen wat leidt tot zeer interessante en nuttige insights voor onze klanten. Vervolgens worden er insight platforms gecreëerd aan de hand van de verkregen insights. Deze staan garant voor een juiste benadering van de geselecteerde doelgroep.

Brand Activation | Heerlijk om te delen, … of niet

Hertog IJs (ja dat lekkere ijs gemaakt met verse melk) heeft eind dit jaar twee internationale productinnovaties gelanceerd. De ondersteunende communicatiecampagne is door Art of Branding ontwikkeld. Deze campagne bestaat uit een abri, print en TV commercial en omvat de twee nieuwe producten: Hertog 1 persoontje en Hertog Beker. De uitingen liggen qua look en feel heel erg uit elkaar. Hertog IJs heeft ons gevraagd om deze internationale campagne te verbinden met een duidelijk, Hollands copy concept. Dit doen we bij Art of Branding natuurlijk graag! Hierbij de eerste uiting, de abri met de zin: Lekker om te delen, ……of niet!

Wij hebben besloten om hem toch met jullie te delen, geniet van het beeld!

Opening nieuwe pand

Ook nieuwsgierig naar ons nieuwe pand? In het eerste kwartaal van 2012 organiseren wij een feestelijke opening. U bent hier uiteraard van harte welkom! Meer informatie hierover volgt.

Wilt u weten wat er op dit moment speelt bij uw consument? Of heeft u vragen over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te zien wat wij voor u kunnen betekenen. Dit kan telefonisch op 010 – 281 08 75 of via info@artofbranding.nl. Natuurlijk komen we ook graag bij u langs!


Voor de nieuwsbrief in PDF klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *